Miért viseljünk színes kontaktlencsét

Ugye ismerjük azt az érzést, hogy valami hiányzik? Hiába vesszük fel az új ruhánkat, aggatunk magunkra ezer fülbevalót, nyakláncot és gyűrűt, hiába készítjük el a legszebb partisminkünket, valami mégis mintha mindig lemaradt volna. Nos, a színes kontaktlencse pont olyan kiegészítő, amelynek a segítségével még inkább képesek leszünk feldobni a megjelenésünket. A színes kontaktlencse olyan kiegészítő, amelyet talán kevesen használnak, de annál érdekesebb.

Nem csak színeiben lehet más az átlagos lencséktől, de egészen különleges formákban is rendelhetünk már az interneten. Kockásat, teljesen feketét, amivel biztosan mi nyerjük a legijesztőbb jelmez díját, szinte teljesen fehéret egy kis pupillarésszel… Egy igazán őrült parti elengedhetetlen kelléke tud lenni ez a kiegészítő. De nem kell a furcsa és egy kicsit talán visszataszító végletekig sem elmennünk, amikor a színes kontaktlencséről beszélünk, hiszen egyszerű, valódi színváltaztatást is végre tudunk hajtani egy ilyen kontaktlencsével. Mintha teljesen új emberek lennénk. Csak érdekel, hogy milyen lennél barna helyett mondjuk zöld szemmel? Szeretnél inkább sötétebb, szinte fekete szemet a kék helyett? Nem gond! Sokan nem vagyunk megelégedve a külsőnkkel, ezért festjük a hajunkat, sminkeljük magunkat, hordunk előnyös ruhákat. Sőt, még csak azt sem mondanám, hogy utálnánk vagy megvetnénk azt, akik vagyunk, sokkal inkább az a helyzet, hogy a fejünkben él egy idili kép arról, milyennek kéne lennünk. Persze, persze, szőke hosszú hajú és kék szemű… De nem akar mindenki tényleg ugyanúgy kinézni. Azonban, ha mi mégis arra döntésre jutunk, hogy nem csak sóvárgunk egy-egy kinézet után, hanem a saját kinézetünkkel való megbékélés helyett inkább úgy döntünk, csak azért is elérjük az álmainkat és bizony megváltozunk… Hát akkor sem tart vissza minket többé az, hogy a szemünkkel nem tudunk mit kezdeni. Ugyanis, legyen akármilyen színű szemünk eredetileg, egész álló nap, egyetlen lencsével már harminc napon át képesek leszünk megváltoztatni a szemünk színét. Úgyhogy bátran vásároljunk színes kontaktlencsét!

Hol vegyünk színes kontaktlencsét

Az alábbi oldal a kedvencem, én a szemüvegem is az eOptika oldalán (https://eoptika.hu/kategoriak/szines-kontaktlencse.html ) csináltattam, és a mai napig itt vásárolok egyszerű kontaktlencsét is. Színeset meg végképp, hiszen közel ugyanannyiba kerül, mint az átlátszó, dioptriás változata és ez számomra egy tényleg nagy meglepetés volt, hogy már Magyarországon is tudok ilyen terméket vásárolni. Néhány évvel ezelőtt, amikor még a gimis bulikra szerettünk volna lencséket, akkor nem volt ilyen szerencsénk, a magyar oldalak nem nagyon árultak ilyen különlegességeket. Talán ezért is ilyen különleges most. Személy szerint amolyan felfedezőféle vagyok, mert én már próbáltam kéket, zöldet, még pirosat is. Szeretem a saját szemszínemet, de amondó vagyok, hogy egy kis változatosság senkisek sem árt és szeretem néha feldobni a kinézetem. Nincs is annál viccesebb, mint amikor az ismerősök vagy a munkatársak találgatják, hogy mi is változott rajtam. Néha egyenesen nekem kell megmondani nekik, hogy színes kontaktlencsét viselek, mert fel sem tűnik nekik. Szóval szerintem az egész jó móka, nekem feldobja a mindennapjaimat, hogy az unalmas lencséim helyett végre valami mást hordhatok és ugyanolyan jól látok velük, csak egy kicsit más ember fogad, amikor a tükörbe nézek.

Íme egy színes kontaktlencse tesztje

Ha pedig kétségeink lennének, íme egy blog (https://makeup.blog.hu/2012/08/29/teszteltuk_vilagos_kek_kontaktlencse_barna_szemen ), amely kipróbálta a színes kontaktlencsét, méghozzá barna szemre a kéket, amely elég vad és kontrasztos párosításnak tűnik, szerintem azonban mégis olyan, ami tényleg jól működik, úgyhogy nézzetek bele Ti is, hiszen senki sem szeret zsákbamacskát vásárolni. Ha pedig nektek is tetszett a teszt és szerintetek is nagyon jól néz ki a színes kontaktlencse, akkor ne habozzatok, szerezzetek be ti is egyet! Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni akár egyetlen napra is, vagy csak egy buli alkalmával, mert mindenki számára érdekes élmény lehet saját magát más színű szemmel látni.

A színes kontaktlencse minden beszélgetés beindítója

És ez így is van! Akár az utcán a hétköznapokban, akár tényleg egy összejövetelen jó kezdőtéma lehet, hogy miért is visel az ember színes kontaktlencsét. És ez nem is meglepő, hiszen a bátrabb, merészebb kinézetű emberek valahogy mindig vonzóbbnak tűnnek a többiek számára. Hiszen az, aki ki meri ilyen módon is fejezni magát, az valahogy tényleg olyan személynek tűnik, akit érdekes lehet közelebbről is megismerni és ezáltal szerintem tényleg egy jó ismerkedési alap lehet akár a lencse, egy tetoválás vagy egy piercing. Én személy szerint soha nem bántam meg, hogy próbálkoztam a lencsékkel, hiszen ez olyan “dili”, ami egyáltalán nem tartós, nem fogom harminc év múlva megbánni, ahogy a szüleim vélekednének a tartós dolgokról, amit fiatalkoromban csinálok. Ezt tényleg csak elég kivenni ahhoz, hogy ugyanazok legyünk, akik eddig is voltunk, semmi kötelezettség, semmi maradandóság!