Nem kell tovább műterem után keresgélnem

Sokáig kutattam a tökéletes műterem után, de csak most sikerült megtalálnom, és nem is akárhol! Most a történetemet osztanám meg arról, hogy pontosan hogyan és mi alapján mondom azt, hogy ez számomra a tökéletes hely. Szó lesz még ezen kívül egy kicsit a történetéről annak is, hogy milyen helyekkel próbálkoztam korábban és mi nem felelt meg bennük. 

Történetem több műteremmel

Egy műterem talán soha nem lehet teljesen tökéletes, de mindennek megvan a maga szintje, meddig is lehet véleményem szerint menni. Fotósként sok helyen jártam már, és hadd mondjam el, mi kitartó emberek vagyunk. Már csak azért is, mert nem csak műteremben fotózunk, hanem a szabadban is, ahol várhatunk egy jó képért akár több órát is, mert minden bezavarja az embert. A Nap állása, a szél, az eső, a járkáló emberek, az óra állása, a fényviszonyok… Még hosszan sorolhatnám, mert a listának igazából nincs vége, minden fotózásnak megvan a maga nehézsége és kihívása, amire az ember nem feltétlenül van felkészülve, és ezért mindig új megoldásokkal kell előállni. 

műterem_pic3

Ezért is szeretne az ember egy kicsit fellélegezni, amikor végre eljut egy műterembe, és úgy gondolja, hogy na itt majd lesznek jó lehetőségek, nem kell sokat bajlódni. Megcsináljuk a tökéletes világítást, mi irányítjuk a légmozgást, csak néhány felszerelésre lesz szükség meg elég tágas helyre és persze néhány háttérre, ami akár semleges fal is lehet, hogyha az elég homogén. És ennek ellenére, ezt sem minden fotóstúdió biztosítja drága pénzekért az embernek. 

Voltam már olyan helyen, ahol a hátteret egy vörös függöny jelentette, és nem lehetett válogatni. Volt olyan hely, ahol egyszerűen mindent magának kellett volna hoznia az embernek, semmilyen alap felszereléssel nem támogatták a munkát. 

De azért a személyes kedvencem egy olyan hely volt, amit gyakorlatilag átvágásnak lehet érteni. Egy éppen épülő emeletes ház második szintjén lehetett volna fotózni, ahol még ablakok sem voltak beépítve, mert nem tartott ott az építkezés, és így azt várták el az embertől, hogy egy ilyen helyen dolgozzon. Én nem mondom, elég autentikus volt, és még valami zombis-apokaliptikus témával el is ment volna, de az ember nem vihet modelleket ilyen helyre, ahol egy mosdó nincs, egy szoba nincs, gyakorlatilag tényleg csak átvágtak minket. 

A másik véglet meg a nagyon modern, nagyon amerikai változat, ahol három nyelvek beszél még a recepciós is, és az embert gyakorlatilag kinézik, ha mosolyogva köszön. Ezeken a helyeken viszont a bérlés már önmagában majdnem annyi, mint a teljes nyeresége a csapatnak, úgyhogy szintén nem éri meg a próbálkozást. 

Már ezt leírva is felhúztam magam a régi élményeken, úgyhogy remélem, soha többé nem kell visszatérnem az ilyen tapasztalatokhoz, miután megtaláltam végre ezt a helyet. 

A tökéletes műterem számomra…

Számomra a tökéletes műterem fogalmát a G3 stúdió elégíti ki. Tényleg nincsenek nagy elvárásaim, de ha lennének is, azt is tudnák teljesíteni kifogás nélkül. Nem elég, hogy több műterem van biztosítva az ember számára, de még megnyerő a környezet is, és a ke  dvencem, hogy a nap bármely pontjára lehetséges az időpont foglalása, így könnyebb együtt dolgozni külföldi modellekkel vagy éppen határidő előtti hajrában is be lehet még foglalni egy hajnali időpontot. Persze azért többnyire én is jobban kedvelem a nappali időpontokat, de jó érzése, hogy biztonságban tudhatom magam minden helyzetben, és nem kell esetleg idő hiányában jó lehetőségekről lemondanom, amiket az utolsó pillanatban kaphatok meg. 

Maga a műterem egyébként teljesen egyszerű de nagyszerű, két fajta van a G3-nál, az egyik egy sötétíthető műterem, a másik pedig egy nappali fajta, mindkettőnek megvan a maga előnye is kihasználhatósága. A fotóstúdió honlapján még azt is meg lehet tekinteni, hogy melyik milyen fekvésű, úgyhogy akár segítségül hívhatjuk a természetes fényeket is. 

Viszont a G3 kínál alap felszereléseket, aminek az ára benne van a bérlésben, mint a díszletek vagy a cserélhető háttérvásznak lehetősége, de bérelhetünk is különböző csomagokat extraként, amik viszont már szorosabban a szakmai részhez köthetők, és azok számára, akik még nem rendelkeznek saját teljes pakkal, azoknak mindenképpen hatalmas segítséget jelent egy ilyen lehetőség. 

műterem_pic1

Kinek ajánlanám ennek a műteremnek a használatát?

Gyakorlatilag bármelyik fotósnak. Ha csak most kezdtünk, és befektetnénk egy hely bérlésébe, akkor is, de egy egész életen át. Ez tényleg olyan kényelmes, de azért modern hely, ahová bárkit be lehet hívni, bármilyen munkáról is van szó. Ráadásul a megközelíthetősége is teljesen kényelmes, ami miatt jó döntés lehet ezt a helyet választani. Én tényleg csak ajánlani tudom, sok előnye van még, amiről nem is tudtam egyelőre eleget írni, de talán még egyszer visszatérek egy részletesebb leírással is. Most azonban erre nem lesz elég időm, vár a munka, ma is a G3 egyik stúdiójában készítünk reklámot, úgyhogy mennem is kell. Mindenesetre, mióta megtaláltam ezt a helyet, magabiztosan léphetek ki a lakásból, mert tudom, hogy csúcsminőségre és szakmai felkészültségre számíthatok.