Menyasszonyi ruha tisztítás? Minek?

Hát ilyen is van! Pedig nem a ruha tisztítás lenne az első, ami eszünkbe jut, hanem a pakolás a nászútra, köszönőlevelek kiküldése stb. Már csak azért sem egyértelmű, hogy ennek is létjogosultsága van a lakodalom utáni teendők között, mert azok, akik szalonból bérlik a ruhájukat, szerencsésen megússzák ezt a plusz kört. A szalon pedig olyan ruhatiszítóval dolgozik, amelyben maximálisan megbízik, kapcsolatuk már több tíz évre nyúlik vissza. De mi van azokkal, akik saját maguk kell, hogy gondoskodjanak ruhájuk tisztíttatásáról? Mert bizony a menyasszonyi ruha koszolódik, s ezt a legpedánsabb menyasszony sem képes megakadályozni. A vége pedig az, hogy a ruha „mosásra” szorul. De eszünkbe se jusson bedobni a mosógépbe! Ez a húzás felér egy merénylettel! Ha törik, ha szakad, annak a ruhának szakértőkre van szüksége, hogy újra teljes pompájában ragyogjon. Ez azért van, mert ezeket a ruhákat rendkívül kényes, finom anyagokból készítik, amelyekre a csipke, a gyöngy egyesével kerül fel. Az otthoni mosógépünk percek alatt tönkretenné. Sokszor még a rátéteket is el kell távolítani a tisztítás előtt, majd újra rá kell őket varrni a ruhára, mert az eljárást az egyik anyag jól, a másik pedig kimondottan rosszul viseli. Nem is olyan egyszerű műfaj ez igaz? Ráadásul honnan tudjuk előre, hogy a tisztító, amit találtunk, megbízható-e? Legrosszabb rémálmunk vállhat valóra, ha az ottani munkatárs hibázik.

ruha-tisztítás-pic3

Nem kenterfalazunk: egy jó minőségű esküvői ruha varrásának az ára alsó hangon is egyhavi fizetés. Még szép, hogy épségben akarjuk visszakapni. Nincs jelentősége annak, hogy soha többé nem vesszük majd fel. Nem ez határozza meg a ruha értékét. Összeségében a menyasszonyiruha nem csak az ára miatt értékes, hanem a hozzá fűződő pillanatok miatt. Arról nem is beszélve, hogyan egyre többen döntenek úgy, hogy tovább adják imádott ruhájukat, hogy egy másik menyasszonynak is örömet okozhasson. Egyértelmű, hogy új tulajdonosa tisztán, illatosan szeretné megkapni.

A RUHA ruha tisztítás házilag?

Már mondtam! Meg se forduljon az ember lányának fejében! Éltünk már át mosása baleseteket? 100%, hogy igen. A mosási balesetek akarva-akaratlanul előfordulnak, s, ha elindult a program, mi semmit se tehetünk ellene. Nálunk a mosási baleset olyan súlyos szintre lépett, hogy nem csak minden fehér ruha rozsdás lett és kiszakadt több helyen, de még a mosógép dobja is kilyukadt. Az ok máig rejtély, s egyetlen szándékom volt ezzel a példával dobálódzni: bármi bármikor megtörténhet! Vannak olyan kölcsönzők, ahol elvárják tőlünk, hogy tisztán vigyük vissza a ruhát. Ez már egy kihaló félben lévő faj, mert a kölcsönzősök gyorsan megtanulták a leckét, de még akad egy-egy. Ilyenkor a felelősség szintén ránk hárul. Ha a ruha tisztítás során, a tisztítóban sérül meg a ruha, akkor is minket vonnak kérdőre majd. A tisztítók sem szeretik ezt a terepet, mert ha a szalon minket kér számon, akkor mi őket fogjuk. Az első lépés tehát megérdeklődni, egyáltalán a tisztítóban vállalnak-e esküvői ruhát? Ha a válasz igen, mint a https://www.oceantisztitoszalon.hu/szolgaltatasok, akkor beszélhetünk a tisztíttatás költségeiről.

A RUHA ruha tisztítása professzionálisan

Álmaink ruhájának anyaga és minősége döntő faktor abban, mennyibe fog nekünk kerülni a tisztíttatás. Minél kényesebb és díszesebb egy ruha, annál több munka van vele, annál inkább nem mindegy, milyen eljárással történik a folttalanítás. Sok tisztítós nem is vállal ragasztó díszítettségű ruhákat, mert azok könnyebben sérülnek, mint a varrtak. Ez nem az a terep, ahol spórolni kell. Természetesen nem kell rábólintanunk olyan árakra sem, amelyeket nem tudunk kifizetni, de bele sem szabad rohannunk a málnásba: a minőségi szolgáltatás a legjobb esetben is tízezres tétel.  Ha ennél kevesebbért vállalja egy tisztító, az a gyanús kategória.

ruha-tisztítás-pic2

A RUHA ruha tisztítás miértje

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ha azt szeretnénk, hogy csodálatos ruhánk még sokáig teljes pompájában ragyogjon, akkor azt hozzáértőre kell bíznunk. Ha mégis úgy alakul, hogy nem tudjuk elvinni, akkor se dobjuk a mosógépbe! És a szárítógépbe se! Helyileg – tehát a foltok közvetlen helyén, kézzel mossuk a ruhát, lehetőleg hideg vízben és megbízható mosószerrel. A hideg vízzel való mosásról sok tévhit terjeng. Sok foltot tilos meleg vízzel mosni, mert azzal okozunk maradandó kárt a ruhaneműben. A makacsabb szennyeződéseket lehet áztatni, s utána finoman dörzsölni. Ha mindennel megvagyunk, akkor egy vállfára akasztva hagyjuk lecsöpögni és megszáradni. Ez a módszer azonban a csipke és tüll esetében nem biztos, hogy kifizetődő. A szatén és az organza jobban viseli az otthoni kezelést. Amennyiben bizonytalanok vagyunk, kérjük ki a varrónő vagy a szalon véleményét.