A karácsonyi fotóstúdió mibenléte

Mindannyian szeretjük a szép, hangulatos, autentikus ünnepi képeket, amelyek láttán szinte érezzük is a fenyőfa és a mézeskalács keveredő illatát, és egyből megjön a kedvünk az ünnepléshez. Annál is izgalmasabb a gondolat, hogy mi magunk is ilyen fotókat készítsünk, de valahogy az otthoni képek sosem lesznek ilyenek. A karácsonyfa díszítése nem olyan harmonikus, és a szoba egésze sosem fog úgy passzolni a képen vagy az életben, hogy azt bátran magazin-szintnek nevezzük. A karácsonyi fotóstúdió éppen ezért jött létre. Akár egy nagyobb családi fotósorozatot szeretnénk, akár profi munkához kellene a díszítés, egy ilyen karácsonyi stúdió meglátogatása mindenképpen jó megoldás! Mindjárt részletezem is, miért.

A karácsonyi fotóstúdió és a kényelem

A tél az év leghidegebb évszaka. Hiába az adventi vásár és a hatalmas műjégpálya, azért senki nem bóklászik szívesen egész nap az utcán még a csodás dekoráció ellenére sem. Gondoljunk csak bele, milyen ünnepi képeket készíthetnénk itt. Persze, a kilátás mindenképpen pluszpont, de ha nem téli kabátokat szeretnénk reklámozni, a modelljeink könnyen megfázhatnak. Nem is beszélve arról, milyen megoldatlan lenne így több dolog is. A smink és a frizura elkészítése, a tökéletes világítás megtalálása, illetve a fővárosi forgatagban minden második képünkbe belesétálhat egy-egy járókelő.

A karácsonyi fotóstúdióban ellenben minden adott a tökéletes képek elkészítéséhez. Ugyan a kinti hangulatot nem tudja visszahozni, a beltéri képek is éppen olyan gyönyörűek lehetnek, ha nem szebbek is, mint a kintiek. Emellett a megfelelő szobahőmérséklet mindenki számára komfortossá és élvezetessé fogja tenni a munkát. Mivel csak a stáb lesz jelen az egész helyszínen, így nem fogja külsős sem akaratlanul is tönkretenni a fotókat. A helyszín pedig biztosít megfelelő helyet a fodrászkodáshoz, sminkeléshez, sőt, még bizonyos kellékeket is kölcsönözhet nekünk, erre azonban majd később térek ki részletesen. Így tehát láthatjuk, mennyivel kellemesebb is egy karácsonyi fotóstúdiót választani az otthoni helyszínek vagy az emberforgatagtól tömött utca helyett.

Milyen karácsonyi fotóstúdiót válasszunk?

Érdemes először az interneten szétnézni, hiszen nem sok fotóstúdió rendelkezik ilyen speciális témalehetőségnek, példának azonban itt található egy: https://www.g3studio.hu/karacsonyi-fotostudio/.

Nézzük meg mit is kínálnak egyes stúdiók, ugyanis ha jól választunk, szinte (és gyakorlatilag is) a kezünk alá dolgozhat a bérelt hely. Nem csak a sminkes helyiség és frizurakészítési lehetőség ilyen, de a kényelmes parkolási lehetőség és az internetelérhetőség is az előnyei közé tartozik. Nem is beszélve arról, hogyha egy ilyen felszerelt stúdióban tervezünk dolgozni, akkor nem kell csigaként magunkra szerelnünk az összes kelléket, hiszen annak egy részét a stúdió tudja számunkra biztosítani vagy bérelhetjük is a kimaradt dolgokat. Gyakorlatilag csak a különleges kiegészítőket kell magunkkal hoznunk a munkához és a kameránkat – aztán már indulhat is a munka!

Dekoráció a karácsonyi fotóstúdiókban

Ha azt hinnénk, hogy a karácsonyi fotóstúdióban egyetlen előre berendezett szoba várja majd a stábot, tévedünk. Gyakorlatilag egy kisebb „háznyi” szoba használatára is lehetőségünk lehet. A nappaliban fotózhatunk boldog gyerekeket, akik éppen az ajándékkibontásra készülnek a karácsonyfa alatt, vagy békésen ücsörgő figurát is, aki a kandalló előtt a lábát feltéve olvassa a regényét, mellette egy tányér mézeskaláccsal és egy pohár tejjel. Ilyen idilli jeleneteket valósíthatunk meg a gyönyörű dekoráció között, hiszen rengeteg kiegészítő áll majd rendelkezésünkre. Mi magunk is alakíthatjuk a díszítést, vagy dolgozhatunk a meglévő felszereléssel. Legyen az égősor, gömbdíszek, lampionok, karácsonyfa, kandallóra akasztható piros zoknik vagy éppen műajándékok, mindenféle kiegészítőket megtalálunk a karácsonyi fotóstúdióban. A nappali mellett pedig még más helyiségeket is kidekorálhatunk. Fürdőszobába varázsolhatunk romantikus jelenetet kellemes forró fürdő képének létrehozásával. Gyújthatunk gyertyákat és a fények segítségével varázsolhatjuk még kellemesebbé az összhatást. Konyhába is beköltözhetünk, ahol a karácsonyi sütögetés folyamatát bemutató képeket készíthetünk. Különböző fogások, édességek, mézeskalács lehet segítségünkre itt – ezt persze már saját magunknak kell beszereznünk. Itt sem maradhatnak el azonban a díszek, a szekrénysorra helyezett égősor és a karácsonyi színekben díszelgő kötényke, a mikulásos-rénszarvasos szalvéták és persze egy kevés liszt, hogy bohókásabbá tegyük a fotókat.

Remélem, mindenkinek meghoztam a kedvét egy jó kis karácsonyi fotózáshoz, hiszen nemsokára eljönnek az ünnepek, addig pedig el is kell készülnie mind a képeknek, mind azok felhasználásának, így minél előbb foglaljuk le a megfelelő stúdiót. Nem kell aggódnunk, lesz hely, hiszen éjjel-nappal mehetünk képeket készíteni, a hét minden napján. Akár még december előtt vagy az év utolsó hónapjában is.