A teherautó bérlés nehézségei

A teherautó bérlésre életemben először volt szükség, eleinte nem is nagyon tudtam, hogyan fogjak hozzá, de szerencsére minden nagyon simán ment, nem volt semmi gond végül, így tökéletesen tudtuk véghezvinni végül a feladatot. A legjobb, hogy még egy csomó pénzt is meg tudtunk spórolni a kölcsönzés lehetőségével. Szóval bemutatnám, hogy nekünk miért volt rá szükség és hogy hogyan zajlott a foglalás, milyen feltételei voltak, és milyen volt mindez a gyakorlatban.

Karácsonyi tüzelő és a teherautó bérlés

Szóval, a helyzet az, hogy váratlanul örökölt a család egy viszonylag nagy telket, ami teljesen be van fásítva. Az elkövetkező néhány évben szeretnénk feltenni az internetre hirdetni, hogy eladjuk, azonban a fákat nem akartuk, hogy kárba vesszenek, hiszen mégis csak sokat érnek, és nem feltétlenül számítjuk azt bele a telek költségeibe. Mindeközben ott volt a nagy kérdés, hogy a téli tüzelőt hogyan tudjuk megoldani, mindig hozatjuk a fát, de emellett gázfűtésünk is van. Most pedig ott állt néhány községgel arrébb egy fél erdő a rendelkezésünkre, és mégsem tudtunk vele mit kezdeni, mert nem voltak meg a megfelelő eszközeink ahhoz, hogy a fákból a télen fűtőanyag lehessen.

teherauto-berles_pic2

Aztán mégis meghoztuk a döntést, amikor a család egyik tagja vette a fáradtságot, hogy kölcsön kérje a szomszéd bácsi láncfűrészét egy kis itóka cserébe, és vett néhány fejszét, amivel el is indult a folyamat. Igen ám, de megfelelő jármű nem állt a rendelkezésünkre. Személyautóval közel lehetetlen lenne ennyi fát elhozni még akkor is, hogyha sokszor fordul az ember. Utánfutója nem volt egyik ismerősünknek sem, azonban nem is nagyon szerettük volna ezt a megoldást, mert még az utánfutók is igen kicsik. Aztán ajánlotta az egyik ismerős, hogy béreljünk egy platós autót, és akkor megvilágosodtam, hogy tényleg ennyire egyszerű volt a válasz a fel nem tett kérdésre.

Még aznap belevetettem magam a kutatásba, hogy honnan és mennyiért tudnánk teherautó bérlést igénybe venni. Fontos volt, hogy a közelben legyen a hely, mert nem lett volna jó túl sok benzint fogyasztani. Ez alapján azonban még vagy négy cég szóba jöhetett, így azt kellett megnéznem, hogy körülbelül mekkora járműre lesz szükségünk ahhoz, hogy gyakorlatilag egyetlen nap alatt fel tudjuk pakolni az összes fát és el is hozni azt. Úgy terveztük, hogy egyik nap kimegyünk mindent gondosan összevágni, a következő napon pedig elmegyünk a teherautó bérlés helyére, majd onnan rögtön ki a telekre, felpakoljuk a teljes faállományt, és már megyünk is. Ehhez azonban gondos szervezésre volt szükség, egy olyan hétvégére, amikor mindenki ráért a családból és könnyen és gyorsan el tudtuk intézni a teljes folyamatot.

Milyen feltételei vannak a teherautó bérlésnek?

A teherautó bérlésnek nincs sok feltétele, legalábbis olyan biztosan nem, amely igazán meglepné az embert. Az persze fontos, hogy legyen megfelelő ember a vezetésére. Ez persze a mérettől és a típustól is függhet több esetben. Ez számunkra szerencsére nem okozott gondot, mivel az egyik családtag egy futárszolgálatnál dolgozik. Így számunkra igazán nem volt ez akadály, de előre szólok, hogy másoknak ez lehet egy kis gond. Hogyha nincs a közelünkben olyan a családban, aki tudna teherautót vezetni, akkor még mindig meg tudunk kérni egy ismerőst, vagy egy munkást, hogy legyen egy napra a sofőrünk, és így még a pakolásnál is segítséget kaphatunk.

teherauto-berles_pic1

Nekünk azonban, ahogy már mondtam, nem volt erre szükségünk, volt aki vezessen, a teherautó bérlés díja teljesen rendben volt, sokkal jobban megérte, mintha hagytuk volna a fákat a telken és közben rendeltük volna a vágott fát, még a bérlettel együtt is igen jó döntésnek tűnt a telket választani. A bérlés feltétele természetesen még, hogy az ember aláírjon egy szerződést, sokszor egy biztosítást is, az üzemanyagszintet körülbelül annyira várták vissza a tankban, amennyire elhasználtuk, így ezzel is egyet tudtam érteni. Nekünk szerencsére ez nem kellett messzire mennünk, és nem kellett sokat sem fordulnunk, így alig használtunk az üzemanyagból szerencsére. És ennél több nincs is igazán a palettán, az ember kiválasztja az adott járművet a kölcsönző cég honlapjáról, felhívja őket, hogy lefoglalja azt, majd a megfelelő napon elmegy érte, aláírja a papírokat, és mehet is. Ezután csak annyi lesz a dolgunk, hogy visszavisszük a járművet a megbeszélt napon, és kész is. A teherautó bérlés nem is olyan nehéz feladat. Ugye?

A teherautó bérlésről összességében

A teherautó bérlésről összességében el lehet mondani, hogy egy nagyon hasznos lehetőséget kínál mindenki számára. Szerintem nagyon megérte nekünk, és sok más felhasználásra is jó lehet. Akár még költözéshez is be lehet egy ilyet vállalni, arra is jól jönne ki az ember anyagilag belőle. Nekem ez az első tapasztalatom, de azt kell mondjam, hogy nagyon gördülékeny volt maga a folyamat, minden nagyon simán ment és persze sikerült a telket is szinte teljesen eladásra kész állapotra hoznunk. Mindemellett pedig a teherautó bérlésnek köszönhetően még a téli tüzelőnk is meglett.