A gépkocsi kölcsönzésről úgy általánosságban

Régebben el sem tudtam volna képzelni olyan szituációt, hogy szükségem legyem ilyesfajta szolgálatatásra, hiszen mindig is volt autónk sosem volt szükségünk arra, hogy máshonnan kölcsönözzünk. Így semmilyen elképzelésem sem volt arról, hogy mégis mit takar a gépkocsi kölcsönzés mint olyan. Míg végül egy vidéki nyaralásunk során megtapasztalhattuk, hogy valójában mennyire hasznos opció is tud lenni egy ilyen jellegű szolgáltatás.

Általánosságban az autó kölcsönzéseknek is több típusa van. Lehet kölcsönözni egy-két napra de akár hetekre sőt hónapokra is. Az árkategória változása attól is függőben van, hogy milyen fajta kocsit kívánunk igénybe venni. Hiszen az egészen alap kategóriás autóktól kezdve a csúcskategóriákig terjedve szinte bármilyet tudunk kölcsönözni. Amennyiben hosszabb ídőre kölcsönzünk, úgy egyenesen arányosan csökken a napi díja az összegnek, hogy valamelyest kedvezményhez is jussanak azok, akik hosszabb távon gondolkodnak ebben az opcióban.  Mi egyébként egy nyaralásunk alkalmával vettük igénybe ezt a szolgáltatást, mivel a saját kocsink autószerelőnél volt, kénytelenek voltunk az egyhetes szabadságunk alatt igénybe venni a gépkocsi kölcsönzés alternatíváját. Miután feltétlen szükségünk volt erre a megoldásra eldöntöttük, hogy akkor már valami álom autót kölcsönzünk. Így esett a választásunk egy kis Fiat 500-ra, ami egyébként is álmaink autója volt mindig is, csak miután nem igazán praktikus a mindennapos használatra, inkább másik autó mellett döntöttünk. Viszont miután egy hét utazására teljesen mindegy milyen kocsit választunk, maradtunk az álmaink mellett és kipróbáltuk milyen egy Fiat 500.

A gépkocsi kölcsönzés menete

A mi esetünkben rendkívűl egyszerűen történt a gépkocsi kölcsönzés, ugyanis mi már előre online kinéztük a számunkra leginkább megfelelő kölcsönző helyet, ahol a weboldalon keresztül kinéztük a kívánt járműt, hogy ídő hiányában már konkrét elképzelésekkel tudjunk érkezni a gépkocsi kölcsönzés helyszínére. Miután ez meg is történt és sikeresen megtaláltuk a kölcsönzőt, 1 hétre vettük igénybe az autót, így valamelyest kedvezményesebben jöttünk ki, mintha egy-egy napra kölcsönöztük volna. Miután a konkrét autót online néztük ki, a jármű kiválasztása gyorsan ment. Alá írtuk a papírokat, leadtuk a tulajdonképpeni biztosításnak szánt kauciót és már vihettük is a szuper Fiat 500-as kis kocsinkat.

Egyébként mindenképpen ajánlom, hogy ha valaki érdeklődne ilyen szolgáltatás után először mindenképpen online nézzen utána az ilyen szalonoknak. A weboldalakon általában meglehet találni az autó típusokat, amik igénybe vehetők, illetve azok árkategóriát és km küszöbeit. Ugyanis minden kölcsönzés menetével meghatározzák azt is, maximálisan mennyi km-t tehet meg az adott gépjármű egy nap alatt. Ennek a maximális mennyisége függ attól, hogy milyen árkategóriában, illetve melyik szalonba és pontosan mennyi időre kölcsönözzük az adott személygépkocsit. Továbbá többek között azért is ajánlatos a konkrét használat előtt online utána érdeklődni a feltételeknek, mert minden kölcsönzőben más és más opciók vannak

Gépjármű kölcsönzés a saját tapasztalatok alapján

Miután mi nyaralás alatt jutottunk ehhez a lehetőséghez, számunkra rendkívül hasznosnak bizonyult. Ugyanis miután a saját járművünk szerelőnél volt, teljesen meg lettünk volna lőve azzal, hogy nincsen saját kocsink, mivel az utazásunk egyfajta vándorlás volt, állandó szállás hiányában. Úgy terveztük, hogy a Balaton vidékét kocsikázzuk körbe, random szállás helyeken megszállva. Miután pedig az autónk pont feladta magát erre a hétre majdhogynem ugrott a tervünk, csakhogy egyik kedves ismerősünk- akinek ezúton is felettébb hálás vagyok – ajánlotta személyes tapasztalatai alapján a gépkocsi kölcsönzés lehetőségét. Mi pedig kapva az alkalmon azonnal utánanéztünk és mondanom sem érdemes, egyáltalán nem bántuk meg, hogy bele vágtunk. Ugyanis volt valami varázsa annak, hogy nem a saját kocsikkal utazunk, hanem egy sokkal különlegesebbel. Kicsit úgy éreztük magunkat ettől mintha nászúton lennénk és az esküvői autónkkal járnánk be a világot. Szóval meg volt a maga csodás varázsa az egész gépkocsi kölcsönzésnek.

Miért érdemes igénybe venni a gépkocsi kölcsönzés szolgáltatását?

Én mindenkinek csak ajánlani tudom a gépkocsi kölcsönzést. Én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy legközelebbi utazásunk alkalmával is ezt az opciót fogjuk választani, mivel iszonyatosan utálunk autópályán közlekedni és minden utazást ezzel egy felesleges stressz forrásnak teszünk ki, ami ha már pihenni vágyunk, elkerülendő. Illetve nekünk nagyon megkönnyítette az utazás alatt a mindennapjainkat. Nem kellett semmiféle járathoz alkalmazkodnunk, maximálisan a magunk urai voltunk és akkor és oda mentünk, amikor csak akartunk. És persze kipróbálhatunk ilyen olyan kocsikat is, ami egyébként később nagyon jól fog jönni, amikor saját autót választunk. Úgyhogy mindent összevetve ha valaki hasonló helyzetbe kerülne, mint mi, annak mindenféleképpen csak ajánlani tudom a gépkocsi kölcsönzés lehetőségét!